Tort cadou (de ciocolata)2

de nadina73 in Dulciuri, 24 Ian 2011 | 6636 vizualizari

 

Un tort cadou,deci va fi fara sectiune,.dar cu ciocolata de ciocolata ,nu gluma

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 2 liguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 6 ciocolate cu lapte (6x150g)
  • 3 ciocolate negre( 3x125g)
  • 600 ml frisca
  • Glazura:
  • 2 ciocolate fondant(2x150 g)
  • 100 ml frisca
  • Decor:
  • bombonele
  • frisca
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 2 fiole esenta de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou (de ciocolata)2:

Blat:

Se bat bine albusurile spuma cu zaharul.Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca usor cu o paleta.

Faina se cerne cu praful de copt  si cacaua,dupa care se incorporeaza in albusurile batute.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu pereti detasabili ,se toarna compozitia si se coace 25 minute la 160 grade.

Cand blatul e racit se taie in 3.

Crema:

Ciocolata se rupe bucatele  si se topeste pe soba cu 100 -150 gr frisca lichida.

Se lasa la racit,dupa care se mixeaza(ce-i drept ,se mixeaza putin mai greu pana se pune frisca lichida)   turnand cate putin din frisca lichida ramasa.

Glazura:

Ciocolata de rupe bucatele si se topeste pe soba cu frisca ,Se lasa la racit putin dupa care se imbraca tortul.De data aceasta NU se mai mixeaza .Se toarna ciocolata uniform pe tort se niveleaza foarte foarte usor,dupa care se decoreaza cu bombonele,frisca..............

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul ,se stinge cu apa,iar cand e racit se pune esenta de rom.

Asamblare tort:

Se ia un blat din cele 3 ,se insiropeaza bine ,dupa care se pune 1 parte din crema(crema se imparte aproximativ in 3 parti )se pune al doilea blat se insiropeaza ,se pune a doua parte din crema si ultimul blat .Se imbraca tortul cu crema ramasa.

Peste crema ,se pune glazura de ciocolata ,se lasa sa curga uniform cat de cat ,ne putem ajuta de  lama unui cutit lat.

Se decoreaza cu bombonele si frisca batuta(atentie nu frisca  din tub,se lasa foarte repede )

Se da tortul la rece 2 ore .

PS:Din pacate fara sectiune ,dar va puteti inchipui sectiunea nu?dupa atata ciocolata?Sarbatorita a fost tare incantata,e innebunita dupa ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou (de ciocolata)2" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

Zambareata 1

21.11.2011, 21:26

azi a fost iua sotului....adica inca mai epana la miezul noptii...si am facut tortul asta....a iesit foarte bine

ela 1

21.11.2011, 21:37

Giorgia,ma gandeam eu ca tortul asta il vei face

Zambareata 1

21.11.2011, 22:11

ela,dar tu ma urmaresti?nici nu se punea problema sa fac alt tort....a iesit si aici o minunatie...eu ca de obicei la deserturi am batai de cap dar pana la urma ma descurc....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata